Politika zaštite privatnosti osobnih podataka


Izjava o politici zaštite privatnosti osobnih podataka za 

Centar za poreze, računovodstvo i reviziju – Ustanova za obrazovanje odraslih

 
Centar za poreze, računovodstvo i reviziju – Ustanova za obrazovanje odraslih, OIB: 59216642101 sa sjedištem u Zagrebu, Ulica Jurja Žerjavića 11 (dalje u tekstu: Centar za poreze, računovodstvo i reviziju) posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka. Politika zaštite privatnosti uređuje odnos prema podacima koje Centar za poreze, računovodstvo i reviziju prikuplja prilikom obavljanja i pružanja svojih usluga prema svojim korisnicima, klijentima i poslovnim suradnicima.
 
Prikupljanje i obrada osobnih podataka 
Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik“). Centar za poreze, računovodstvo i reviziju prikuplja osobne podatke korisnika svojih usluga na način da ih korisnici usluga izričito i dobrovoljno, pisanim putem, daju prilikom korištenja usluga u Centar za poreze, računovodstvo i reviziju, čime pristaju na njihovo korištenje.
Osobni podaci moraju biti zakonito, pošteno i transparentno obrađivani s obzirom na ispitanike.
 
Korištenje i otkrivanje osobnih podataka
Centar za poreze, računovodstvo i reviziju će koristiti osobne podatke isključivo na način i u svrhu koja je navedena u Ugovoru sa klijentima i poslovnim partnerima s kojim Centar za poreze, računovodstvo i reviziju iste sklapa.
Centar za poreze, računovodstvo i reviziju će koristiti osobne podatke klijenata i poslovnih partnera u svrhu identifikacije, komunikacije, informiranja, te izvršavanja svojih zakonskih obveza.
Centar za poreze, računovodstvo i reviziju neće učiniti na bilo koji način dostupnima podatke klijenata i poslovnih partnera trećim osobama. Zaposlenici Centar za poreze, računovodstvo i reviziju i izvršitelj obrade podataka obvezni su poštivati povjerljivost podataka klijenata i poslovnih partnera i pridržavati se općih akata Centar za poreze, računovodstvo i reviziju
 
Ažuriranje osobnih podataka
Centar za poreze, računovodstvo i reviziju je obvezan poštivati povjerljivost podataka. U slučaju promjene osobnih podataka molimo klijente i poslovne partnere da o promjenama obavijeste Centar za poreze, računovodstvo i reviziju kako bi se osobni podaci ispravili ili ažurirali.
Klijenti i poslovni partneri Centar za poreze, računovodstvo i reviziju koji ne žele primati obavijesti Centar za poreze, računovodstvo i reviziju- a na e-mail adrese mogu se odjaviti od primanja obavijesti sljedeći upute na zaprimljenoj e-mail poruci koja sadrži obavijesti o novim uslugama i proizvodima.
 
Prava ispitanika
Ispitanik ima posebice pravo na pristup njegovim podacima, pravo na ispravak, pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor.
 
Automatsko bilježenje podataka
Pristupom mrežnim stranicama Centar za poreze, računovodstvo i reviziju bilježe se automatski opće informacije koje nisu osobne (broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranicama, pregledavan sadržaj). Te se informacije koriste kako bi Centar za poreze, računovodstvo i reviziju procijenio privlačnost svojih mrežnih stranica te unaprijedio sadržaj i funkcionalnost stranica.
 
Sigurnost podataka
Centar za poreze, računovodstvo i reviziju ulaže velike napore te upotrebljava tehničke i organizacijske mjere kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka, pri čemu su podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, iskrivljenja odnosno krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenoga pristupa te neovlaštenog izdavanja.
Radi sigurnosti podataka na mrežnim stranicama računalni sustav koristi programe koji prate posjete na mreži te prepoznaje neovlašten pokušaj izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji izmjene podataka na mrežnim stranicama Centar za poreze, računovodstvo i reviziju strogo su zabranjeni.
 
Kolačići – Cookies
Centar za poreze, računovodstvo i reviziju pridržava pravo koristiti cookije na mrežnim stranicama Centar za poreze, računovodstvo i reviziju.
Cookiji predstavljaju skup podataka koji služe kao anonimni individualni identifikator, što mrežnim stranicama Centar za poreze, računovodstvo i reviziju omogućava prepoznavanje drugog računala pri sljedećem posjećivanju mrežnih stranica Centar za poreze, računovodstvo i reviziju
Cookie ne sadrži osobne podatke, nego omogućuje brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koji su se već prethodno priopćili prilikom pristupa i korištenja mrežnih stranica Centar za poreze, računovodstvo i reviziju
Ovlašteni ste zabraniti primanje cookija s mrežnih stranica Centar za poreze, računovodstvo i reviziju tako da u izborniku u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.
 
Ankete i upitnici
Povremeno na našim mrežnim stranicama provodimo ankete i upitnike. Podaci koje prikupimo tim anketama i upitnicima koriste se isključivo za potrebe Centar za poreze, računovodstvo i reviziju. Ako na našoj stranici objavimo uzorak odgovora na anketu, takav uzorak ne sadržava osobne podatke.
 
 
Mrežne stranice Centar za poreze, računovodstvo i reviziju mogu sadržavati veze s drugim mrežnim stranicama izvan Centar za poreze, računovodstvo i reviziju, a na koje se ne odnosi ova izjava o zaštiti privatnosti. Kad napuštate mrežne stranice Centar za poreze, računovodstvo i reviziju molimo da se upoznate s izjavama o politici zaštite privatnosti na drugim mrežnim stranicama koje prikupljaju osobne podatke.
Promjene izjave o politici zaštite privatnosti
Svaka promjena izjave o politici zaštite privatnosti bit će donesena i objavljena na način kao i izjava o politici zaštite privatnosti.
 
KONTAKTIRAJTE NAS
Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.
Centar za poreze, računovodstvo i reviziju
Ulica Jurja Žerjavića 11
10000 ZAGREB
Hrvatska
info@centarzaporeze.hr  (Službenik za zaštitu osobnih podataka)
 
U Zagrebu, 24.05.2018. godine
 

Politika zaštite privatnosti osobnih podataka | PDF